Dagindeling
Wie was Camillus

Camillianen in Nederland

Geschiedenis

Nederlandse Camillianen wereldwijd

Geroepen om te helpen

Dagindeling

Nieuws

Camillusbode

Internationaal

Contact

Terug

 

Boven: Camillus zegent de zieken 
(fragment van muurschildering Dispensary Yombo Parish,Tz)
Midden: Altaartafel gereed voor eucharistie
Onder: KloosterkapelDe nadruk in ons leven ligt in de ziekenzorg; derhalve leven wij geen zwaar  gebedsleven, want we geloven dat de zorg voor de zieken en armen aansluit bij ons niet aflatend gebed en de band met God hernieuwd in het aangezicht van de Lijdende Christus doet reflecteren in naastenliefde en barmhartigheid. Evenwel vormt het gezamenlijk gebed de kern van ons wezen. Het brengt ons samen rond de tafel van Christus om samen te bidden en de liturgie van de H. Mis te vieren.

Doorgaans komen wij samen om 08:00uur voor gebed of eucharistie, behoudens de broeders die dienst hebben en om 19:00uur. M.u.v. de zondagen wanneer de priesters hun diensten aanbieden in de verpleeghuizen, parochies en ziekenhuizen in de omgeving.  Rond 21:30uur wordt de dag afgesloten doormiddel van een gezellig samenzijn, een spelletje, wat t.v. kijken, of een beetje je dag doornemen kunnen hiervan deel uitmaken.

Eens in de  twee weken hebben we zgn. communiteitsdagen (normaliter het eerste weekeinde van de maand, en één maandag), alle leden van de gemeenschap zijn dan bijeen voor gebed en vergadering. Dit omdat niet alle leden van de communiteit in huis wonen.